13.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Полицаи напускат детска градина в Бургас, общината дава за РПУ общежитията на „Лукойл“

Заради недостиг на детски градини в Бургас полицаите от местното 5-о РПУ трябва да напуснат работното си място и да си търсят нова сграда, съобщи вчера вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от 24 часа.Сега униформените ползват сграда на бивша детска градина, която им е била предоставена преди години. Водят се разговори МВР да освободи сградата.

„Общината е поела ангажимент да осигури алтернативно място, където да бъдат настанени полицаите, както и да помогне с оборудване и реконструкции“, каза Цветанов.

Кметът на Бургас Димитър Николов призна пред „24 часа“, че общината от четири години чака полицията да се изнесе от сградата. 140 деца от района ходят на детска градина на 8 км разстояние заради неуредиците.

Градоначалникът предлага 5-о РПУ да се премести в стара сграда в непосредствена близост, която е принадлежала на „Лукойл“. Нефтозаводът вече е прехвърлил собствеността на обекта на общината.

За да се нанесат полицаите там, обаче ще е нужен сериозен ремонт. Местната власт ще може да помогне с малко пари за ремонта, основният ресурс се чака от МВР.

В новия обект се очаква да има арест, видеонаблюдение. Вероятно в същото място ще се помещава и отрезвителят. (24часа)

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук