11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

„Полицай на месеца“ в Бургас, заловил телефонен измамник

Главен полицай Христо Дошев – младши разузнавач- издирване в група «Криминална полиция»,  стана полицай на месец октомври. Служителят бе отличен лично от Директора на МВР – Бургас – Комисар Милен Димитров, който му връчи почетна грамота и го награди с «обявяване на благодарност» и индивидуална парична награда в размер на 100 лв.  Главен полицай Христо Дошев е задържал съучастник в телефонна измама за 2000 лв.  на възрастна жена от с. Винарско, общ. Камено.  Това е 23 годишният Н.М. от с. Вратица, общ. Камено, от когото е иззета цялата сума по телефонната измама.

Престъплението е осъществено през октомври спрямо 70 годишна пенсионерка от с. Винарско, която получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за нейн познат от София. Мъжът й поискал сумата от 2 000 лв. назаем за да освободи пратка климатици от Бургаската митница, като й заявил, че ще изпрати свой познат, който да вземе парите. Доверчивата жена предала на непознатия исканата сума, която взела назаем от магазин за хранителни стоки, собственост на РПК – Камено. След като дала сумата, жената споделила на продавачката защо е взела парите в заем и секунди по-късно осъзнала, че е станала жертва на измама. Алармирала полицейските служители от Районно управление «Полиция» – Камено, като благодарение професионализма и инициативността на главен полицай Христо Дошев, съучастникът на измамника – Н.М. е задържан.

При получаването на почетната грамота полицейския служител благодари на своите колеги за екипната работа, както и на Началникът на Районното управление – главен инспектор Стефан Илиев, ангажирайки се и за в бъдеще да продължи да работи професионално и с амбиция Районното управление в Камено да спечели четвърта поред награда «Служител на месеца».

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук