15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Полицейска акция по морето завърши с 32 акта

На територията на Слънчев бряг и Несебър, както и на курортните селища, разположени по Южоното Черноморие – Созопол, Приморско и Китен е проведена специализирана полицейска операция за установяване на водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества и без наличието на необходими документи. 

dnesplus.bg

В операцията освен служители при ОДМВР – Бургас / служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас, служители от бургаската жандармерия и служители в Районните полицейски управления/, участваха и служители от отдел «Контрол на пътното движение и правоприлагане» при Главна дирекция «Охранителна полиция», които оказаха методическа помощ и контрол, както и обучение на състава за работа с работна станция за отдалечен достъп.

В хода на специализиранат полицейска операция са проверени 337 МПС. За употреба на алкохол са проверени 234 водачи, като са съставени 32 акта, както следва :

  • 6 акта за употреба на алкохол до 1,2 промила
  • 2 акта за употреба на наркотични и упойващи вещества
  • 8 акта за неправоспособност
  • 2 акта за шофиране без «Гражданска отговорност»
  • 9 акта за други нарушения

Съставени са 26 фиша, с които са глобени 26 водача.

При операцията е установено едно издирвано лице. Използвани са пет теста DrägerDrug Check1200STK, с помощта на които в района на Слънчев бряг са установени двама водачи, управляващи МПС след употреба на наркотични и упойващи вещества – това са: 24-годишния М.Д. от Бургас и 19-год. М.С., срещу които са образувани бързи досъдебни производства.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук