13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Полицията в Бургас на лов за скитници и просяци, задържаха над 25

За времето от 15.00 ч. до 18.00 ч. на 22.04.т.г. на територията на Бургас – град е проведена специализирана полицейска операция за установяване на скитащи, просещи, безнадзорни пълнолетни, непълнолетни и малолетни лица . В операцията, провеждана в Централната градска част, обслужвана от Първо Районно управление – Бургас, участваха 16 полицейски служители.96f1465ce00652b268c9de3073f60491Сформирани са няколко групи, обходили пространството около ж.п. гара – Бургас, градинките до Старата поща и Държавна опера – Бургас, ул. «Александровска», пространството около хотел «България», Община Бургас, църквата «Света Богородица», ул. «Богориди» и пазара на «Краснодар». Установени са три скитащи и просещи пълнолетни лица, като на същите са съставени протоколи за предупреждение.
– територията на Второ Районно управление – Бургас е обходена от 11 полицейски служители, като са установени двама пълнолетни скитащи и бездомни лица – единиято от тях е 33 годишния С.С., а втория – Г.С., 44 годишен. Съставени са им протоколи за предупреждение, като предстои изпращането на сигнални писма до Дирекция «Социално подпомагане».
– на територията на Пето Районно управление – Бургас 13 полицейски служители са проверили : големите търговски обекти, пазарите, районът около МБАЛ І Бургас и подходите към Приморски парк, като са установени девет пълнолетни бездомници-клошари / сред тях има мъже от Котел, обл. Сливен, Първомай, с. Черни връх, общ Камено, с. Брястовец и др./. На лицата са съставени протоколи за полицейско предупреждение.
– 18 полицейски служители след обход на територията, обслужвана от Четвърто Районно управление – Бургас, установили десет скитащи, безнадзорни и бездомни лица, от които пет – малолетни и непълнолетни. Децата са предадени на родителите им, на които са съставени и предупредителни полицейски протоколи. Уведомени е и отдел «Закрила на детето». Констатирано е, че едно от лицата – В.Х., 18 годишен, е обявен за общодържавно издирване на 08.12.2014 год., като е осъден с наказание «Пробация» от състав на Районен съд – Бургас. Открита е и една жена – 18 годишната З.Й. от Бургас, обявена за местно издирване от 17.04.т.г. от Четвърто Районно управление – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук