17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Половин милион за медицинския факултет, чакаме студенти

Община Бургас е осигурила над половин милион лева за довършването на корпуса на Медицинския факултет към държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Новите учебни планове вече са одобрени. През следващата година се очаква да започне и приема на студенти.

През следващата година се очаква да започне и строителството на новото отделение по химиотерапия. За целта вече е отделен терен в двора на Онкологичния център в Бургас. Морският град ще разполага с още няколко центъра до средата на 2017 година, стана ясно на представянето на бюджета на община Бургас за 2016 година.

Изготвени са проектите за дневния център за рехабилитация на деца с церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания във вилна зона „Минерални бани”, както и този за Дневен център за хора с ментални проблеми, който ще бъде изграден на мястото на бившия Отрезвител.

През следващата година ще започне и изграждането на Дневен център за деца в увреждания в Приморски парк. В двора на Бургаската болница пък ще заработи специално звено за подпомагане на жертви на сексуално насилие.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук