13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Получихме само 5 милиона за „Арена Бургас“, Варна – общо 51 млн.лв.

Правителството отпусна 5 милиона лева  за изграждането на многофункционален спортен, конгресен и бизнесцентър „Арена Бургас”.  Общо 392 проекта на местните власти и 13 на министерства ще бъдат финансирани по първата публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” . Разпределени са близо 500 млн.лв. Стойността на целия проект за модерната спортна зала в „Изгрев“ е 30 000 000 лв. Проектът предвижда благоустрояване на терен от 46 254 кв.м. и изграждане на модерна и многофункционална зала за провеждане на спортни, културни и бизнес събития.

„Арена Бургас” ще бъде закрит спортен комплекс с капацитет 6 500 седящи места, в която ще има всички необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на национални и международни състезания, концерти, бизнес форуми и изложения.

Бургас кандидатства още с проекти за изграждане на Спортно училище – 11 млн.лв., Планетариум – 7 млн.лв., ремонт на улица  „Александър Батенберг“ – 4 млн.лв. и „Северната пътна дъга” на града 18 млн.лв, за които обаче пари не са отпуснати.

В същото време Варна получи общо 51 млн. лева  от държавния бюджет по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Морската столица може да разчита на 4,5 млн. лева за ремонта на Двореца на спорта и културата, с 1,5 млн. лева на Медицинския университет за строителство на факултет по фармация и 15 млн. за проектиране на Интермодален терминал (новото пристанище). Медицинският университет получава и 500 000 лева за енергийна ефективност и ремонт на филиала си в Сливен. Целият фонд от 30 млн. лева, отпуснат за Министерството на правосъдието за „Инвестиционна програма за подобряване на работната среда за съдилищата“, е за Варна. Тези средства ще са за строителството на нова Съдебна палата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук