13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Помещенията за арест в Царево с подово отопление и видеонаблюдение

В Царево бяха открити изцяло обновените арестни помещения към сградата на Районно управление “Полиция” – Царево. На церемонията присъстваха кмета на Царево – инж. Георги Лапчев, председателя на Районен съд – Царево – Румен Йосифов, представител на Районна прокуратура – Царево, Граничен полицейски участък – Царево и Началниците на Районните управления в Бургас – град, Поморие и Созопол.

Лентата на арестните помещения, изградени по европейски изисквания и стандарт прерязаха Директорът на Областна дирекция на МВР – Бургас – Комисар Милен Димитров и Началникът на крайморското управление – инспектор Красимир Киров. Кметът на Царево благодари на полицейските служители за отличната работа и декларира съпричастността си по отношение на бъдещ ремонт на цялата сграда на полицейското управление. Според Георги Лапчев, на крайморската община до момента служителите на реда са получавали безрезервната подкрепа на местната власт, като тази практика ще продължи и в следващи полицейски дейности. Кметът пожела на служителите от РУП – Царево спокоен сезон, повече туристи и по-малко арести.

Директорът на МВР – Бургас – Комисар Милен Димитров поздрави гостите с тържествения повод, като обясни, че откриването на арестните помещения в Царево финализира проекта, реализиран от строителната фирма на Михаил Спасов, обновяване и цялостно изградила сградата на РУП – Приморско и  арестните помещения в РУП – Поморие, открити преди броени дни. Според Комисар Димитров и на трите обекта е търсена точността на детайла, като новите арести и в Царево, и в Поморие, са съобразени с изискванията на Европейския съюз за поносими човешки условия за пребиваване на задържаните. Оборудвани са с подово отопление, автоматични прозорци, здрави врати и видео наблюдение, като обезопасяването им е направено така, че задържаните да не могат да се самонаранят.

За освещаване на новите арестни помещения отец Стоян Кралев от храм „Успение Богородично” – Царево отслужи тържествен водосвет, като благослови и подари на Началника на РУП – Царево икона на Света Богородица, която да закрила служителите на реда от произшествия и да помага на задържаните да „изправят прегрешенията си”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук