9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Поморие, Айтос и Руен заедно на туристическа борса в Лондон

Oбщина Поморие ще бъде представена и на най-голямата туристическа борса в света – World Travel Market – WTM, която ще се проведе в Лондон от 4-ти до 7-ми ноември. Участието на курортния град ще бъде в партньорство с общините Айтос и Руен в рамките на общ проект за рекламиране на районите.

WTM – Лондон е един от най-значимите туристически форуми в световен мащаб, предназначен както за професионалисти, така и за масовата публика. През 2012 г. в него са участвали 5 000 изложители от 184 страни и 47 400 представители на туристическия бизнес от цял свят.

Община Поморие ще бъде представена от Валентина Димитрова – старши експерт в отдел „Управление на проекти” и Магдалена Шентова – старши експерт „Туризъм”. Основни акценти ще бъдат морският и балнеотуризъм. Гостите на изложението ще се запознаят с културно-историческите забележителности на общината и с лечебните свойства на лиманната кал от Поморийското езеро.

Целта на участието е град Поморие да бъде популяризиран като целогодишна туристическа дестинация като подчертаят благоприятните условия за балнео и лечебен туризъм. Общините Айтос и Руен ще акцентират върху културния туризъм, като представят своите традиционни празници и исторически забележителности.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук