20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Поморие домакин на европейски СПА конгрес

Поморие ще бъде домакин на 18-тия Годишен Конгрес на Европейската СПА Асоциация(ЕСПА). В дните от 14 до 17 май градът ще събере представители на водещи международни компании в областта на туризма  – хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на спа центрове.

На събитието ще присъстват кметове на водещи европейски спа общини, представители на европейски здравно осигурителни каси и пенсионни фондове.

За пръв път събитие от световна величина в сферата на Спа туризма се провежда в България. В Европейската СПА Асоциация членуват над 20 държави от Европейския съюз, утвърдили се като водещи спа,медикъл спа,балнео и уелнес дестинации.

Всички международни туристически изложения, на които Община Поморие  взе участие, дадоха възможност на 18-тия Конгрес на ЕСПА, да бъдат поканени световни специалисти в туристическия бранш. Един от  най-мащабните туристически форуми в света – ITB Берлин – започна с пресконференция по повод домакинството на град  Поморие на Конгреса, на която участваше президентът  на Европейската СПА Асоциация, Мартин Плачи. Пред чуждестранни медии, заместник – министърът на икономиката, енергетиката и туризма  Иво Маринов, представи Поморие като Морски център на медицинския туризъм, известен със своите лечебни възможности, допълнен и от продуктите на уникалното Поморийско солено езеро.

На 14 май – първия ден от конгреса – отново ще бъде дадена пресконференция относно развитието на Поморие, като дестинация  предлагаща качествен целогодишен спа продукт. В нея ще вземат участие президентът на Европейската СПА Асоциация Мартин Плачи, председателят на Българския     т съюз по балнеология и СПА туризъм Стефан Шарлопов, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и кметът на Община Поморие Иван Алексиев.

Домакинството на Поморие на 18-тия Годишен Конгрес на Европейската СПА Асоциация е мащабна интернационална реклама за общината.  Тя ще привлече вниманието на световно известните лица в областта на туризма към природните, исторически и културни ресурси на града и общината ни.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук