11 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Поморие отбеляза Деня на Независимостта

На 22 септември България чества едно значимо събитие от новата си история. На тази дата през 1908 г. страната ни обявява своята независимост. Благодарение на това България издига международния си авторитет и се превръща в равноправна на другите европейски държави.
Поморие отбеляза 104-та годишнина от обявяването на Независимостта на България с тържествен ритуал.  Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча на участниците в борбата за Национално освобождение, както и на паметника на Васил Левски. А за финал три бели гълъба, символизиращи свободата и мира полетяха в небето.

Честванията продължиха на пристанището. Слово за значимостта на този ден произнесе Добринка Желязкова, учител по история. Мила Николова, ученичка от СОУ „Иван Вазов” прочете Манифеста на Фердинанд , с който е провъзгласена Независимостта на България. В празничната програма взеха участие Фолклорна група ”Пей, сърце” към Клуб на пенсионера в кв.  „Свети Георги” и Стойка Лазарова от Групата за автентичен фолклор.

След официалната част се проведоха състезания по риболов, които са финален етап от есенните спортни игри за хора с различни възможности. В тях взеха участие възпитаниците на СУПЦ с. Бата и Дружеството на хората с увреждания „Елпида” – Поморие.

По-късно в Общински детски комплекс бе открита изложба – живопис на 20 художници, участници в международния пленер „Българската Лоза – 2012” . Той е организиран от Бургаската регионална туристическа камара, „ВалПрим Консултинг“ ЕООД , Националният съюз на художниците в Украйна. Богатата изложба в ОДК е със съдействието на Община Поморие.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук