9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Поморие отново ще се включи в инициативата „Седмица на гората”

Кампанията „Поморие – моят зелен град” стартира през 2014 година по инициатива на кмета Иван Алексиев и до днес зелените площи продължават да са основен приоритет в плана за развитие. Успоредно с непрестанните усилия за обезопасяване, стабилизиране и обогатяване на растителността в града и съставните му селища, Община Поморие за поредна година ще се включи и в инициативата „Седмица на гората”.
Свежото пролетно мероприятие ще се проведе на 07.04.2016 г. /четвъртък/, от 11.00 часа по протежението на булевард „П. К. Яворов”, като дейностите ще започнат от градинката пред беседката до Стария кей. Екипът на общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” е подготвил 25 броя дръвчета (липа и албиция), а допълнителни 5 броя ще бъдат засадени и в двора на ЦДГ „Веселушко”.
В края на миналата седмица Община Поморие се включи и в още една инициатива – благотворителна акция по залесяване, която се състоя в Държавния горски разсадник в града. Целта на всички тези мероприятия е Поморие да се превръща във все по-привлекателно място за туризъм и отдих, както и да се повиши обществената ангажираност и информираност за опазването на най-голямото богатство на планетата.
Каним всички желаещи и ангажирани с опазването на околната среда граждани и гости на Поморие да се включат в инициативата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук