12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Поморие посреща първи кръг от Републиканското по мотокрос

Мотополигон „Порой” ще бъде домакин на първия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос Grand Prix Pomorie 2014. Тренировките започват в събота, на 29.03.2014, а стартовете и официалното откриване ще бъдат на следвщаия ден от 11.00 часа.

Поморие мотокрос

Мотополигонът в с. Порой е едно от най-характерните трасета за мотокрос  в България. Неговата специфика се състои във факта, че над 80% от него е пясък, което е го прави само по себе едно огромно предизвикателство за състезателите от всички класи на шампионата. През 2012 г. Община Поморие възстанови трасето, след седемгодишно прекъсване и посрещна състезателите от Републиканския шампионат за 2012 г. През изминалата година Порой беше домакин на първия кръг от Европейския шампионат по мотокрос Grand Prix Bulgaria в класовете 65сс и 85сс., а лицензът на трасето за провеждане на Европейски първенства бе връчен на кмета Иван Алексиев лично от представител на Европейския мотоциклетен съюз.

През сезон 2014-та отново са предвидени десет кръга от шампионата, които включват Поморие, Троян, Хасково, Сливен, Левски, Самоков, Севлиево и Айтос. И тази година, много от състезателите правят първите си официални стъпки в по-горни класове и по-големи мотоциклетни кубатури. Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ) в клас МХ85 има за цел да защити шампионската си титла от 2013 година, но задачата му няма да бъде лесна като се вземат в предвид подготовката и амбициите на вероятните му основни конкуренти.

Сериозната конкуренция и многото нови състезатели са гаранция за един оспорван и интересен клас МХ85 през 2014 година. При пилотите от клас МХ2, от началото на сезона лицензираните състезатели на възраст до 18 г. са над 60% от процента състезатели в клас МХ2, което е добър показател за израстването на състезателите след клас МХ85. В клас МХ1, за сезон 2014 се е събрала добра конкуренция, която включва и миналогодишния шампион Николай Йовчев (Панчо Рейсинг Тим, Хонда). В любимия клас „на народа“ – клас МХ, отсъствието на миналогодишния шампион Мартин Тодоров ще размести пластовете при състезателите, след като в Гърция миналата седмица Теодор Гигов (МСК Калабак 1969, Кавазаки) и Юлиян Райчев (МСК Калабак 1969, Кавазаки) показаха своите сериозни намерения в битката за титлата през 2014 година.

Община Поморие и Българската федерация по мотоциклетизъм канят всички жители и гости на община Поморие на първия кръг от републиканския шампионат по мотокрос за 2014 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук