16.1 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Поморие посрещна Гергьовден с песните на Валя Балканска /видео/

Свети Георги е символ на победата, покровител и патрон на Поморие.

Празникът в морския град премина под съпровода на Фолклорен ансамбъл „Родопа”, Гайдарска формация „Орфикус”, Петър Янев и великата Валя Балканска. Изпълненията им събраха стотици жители и гости на града

На сцената на НЧ „Светлина 1939“ се представи и Общинският духов оркестър, Детският Фолклорен танцов ансамбъл „Раковина”, децата от ДГ „Веселушко“ и малките балерини от школа „Елеганс”.

По традиция в манастир „Свети Георги Победоносец“ беше отслужена тържествена литургия, лично от Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий, който  благослови миряните.

Като домакин на патронния празник, кметът Иван Алексиев пръв поднесе поздравите си към поморийци:

Поверието гласи, че Гергьовденският дъжд е златен и всяка капка е берекет, дано тази година е мирна, благословена и успешна за всички нас. През последните години Поморие се развива динамично, променяйки своя облик, но всичко това се дължи на вас и активната ви гражданска позиция. Благодаря ви и ви призовавам да продължим по същия начин заедно, с любов и позитивизъм да развиваме нашия град!”

За празника Община Поморие беше уважена от делегации на Гърция, Унгария, Турция и Румъния. Гостите поднесоха своите приветствия за патронния празник.

Програмата продължава и утре с Турнир по Народни борби „Гергьовден” и Открит турнир по спортни танци за купата на Община Поморие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук