23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Поморие посрещна Рождество с празнична литургия

Празнична литургия и ангелогласни песнопения изпълниха храм „Свето Рождество Богородично” и зарадваха стотици граждани и гости на Поморие, съобщавайки благата вест – „Бог се роди“. Това бе и името на концерт-рецитала, изнесен от дамския хор „Благовестие“, под диригентството на Йорданка Туджарова.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и заместник-кметът Илия Джингов също се насладиха на празничния концерт. Те лично поднесоха цветя на дамите от хора и поздравиха всички присъстващи по случай светлия християнски празник. Благопожеланията си кметът Алексиев отправи с думите:

„Нека не само днес, но и през годината бъдем по-добри един към друг. Нека, вървейки заедно по пътя към развитието на прекрасния ни град, ни водят позитивното мислене и добрите намерения. И нека в този път до нас бъде и Бог, за да ни закриля и пази!“

По време на храмовата литургия, на две места в града /на кафе „Кораба“ и пред НЧ „Светлина 1939“ вече бе наредена богата Коледна трапеза, отрупана с характерните за празника блюда и напитки. Всички те бяха осветени и раздавани на хората за здраве. За веселото настроение на празника се погрижи и Танцов състав „Кокиче“ от с. Каменар.

Още фолклорни изпълнения могат да бъдат чути и утре, 26.12.2015 г. /събота/, когато концерт ще изнесат фолклорните групи „Здравец” и „Пей сърце”. В неделя /27.12.2015 г./ програмата продължава от с участието на Общинския духов оркестър и хор „Тракийка” при Тракийско дружество „Одринска епопея” с ръководител Дора Арбова. Концертите ще започнат от 17.30 часа и ще се състоят на външната сцена до НЧ „Просвета 1888“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук