23.8 C
Бургас
неделя, юни 16, 2024

Поморие привлича туристи от Сибир с калолечение

Делегацията от Якутск, която е на официално посещение в Несебър, днес се запозна с възможностите, които предлага Поморие за здравен туризъм. Придружени от кмета на Несебър Николай Димитров и кмета на Поморие Иван Алексиев гостите от Сибир се запознаха с балнеологията и калолечението в Поморие.

Делегацията от „диамантената република”  посети един от най- модерните Спа комплекси у нас, който се намира в петзвездния Гранд Хотел Поморие. Гостите разгледаха уникалния солен басейн с вода, извираща на 70м. под морското равнище, запознаха се с физиотерапията, хидротерапията, калолечението и останалите процедури, които се предлагат в хотела.

„Показаха ми удивителен апарат, какъвто в Русия не съм виждала, който за в бъдеще ще препоръчам и у нас…Видях прекрасни масажи, забележителна, естествено, водолечебница и калолечение, минерална вода с различна температура…Тук може да се лекуват и хора с проблеми на дихателните пътища….”

 По време на посещението си в България между Несебър и град Якутск, република Саха – Якутия  беше сключен договор за приятелство и  сътрудничество. Освен контакти в туризма, договорът предвижда сътрудничество в областта на икономиката, спорта и здравеопазването.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук