12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Алексиев: ОУП на Поморие зацикли, сменяме екипа, ако не спазят срока!

Общият устройствен план на Поморие предвижда града да се разраства в посока Бургас към местността „Лахана” . Кметът Иван Алексиев е категоричен, че там няма да бъде допуснато преразстрояване. Новият квартал ще бъде застроен с къщи на хора, работещи в Бургас, които искат вечер да се приберат на тихо, обясни Алексиев . „Там е дадено ниско застрояване , до 10 метра височина, съобразено е със Закона за Черноморското крайбрежие “ , обясни Алексиев.

Общият устройствен план на Поморие трябва да бъде готов до 15 февруари. Кметът на Поморие призна, че приемането му се  е забавило заради претенции на еколозите за предвиденото  застрояване на така наречената местност  „Попски лозя”, граничеща с Поморийско солено езеро, което е защитена зона. Общината в Поморие е готова да освободи тази зона и планът да бъде преработен и изготвен в срок.

„ За жалост Общият устройствен план на Поморие зацикли и то много здраво зацикли, казвам го съвсем отговорно, но ние сме дали срок на екипа, който работи по плана до 15 февруари или да финализирала работата по него или ще изберем нов екип за нов ОУП. Той е съобразен с всички екологични стандарти и изисквания , за да може да вървят паралелно интегрирания план и Общия устройствен план. В противен случай ще се получи разминаване и ще останат едни красиви картинки с добри пожелания”.

Интегрираният  план за градско развитие, чието разработване започна,  дава визията за развитието на града за следващите 10 години и трябва да бъде съобразен с Общия устройствен план на Поморие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук