18.8 C
Бургас
събота, май 11, 2024

На мястото на светофара в Ахелой- подлез

„Надяваме се, че до началото на следващия туристически сезон ще разрешим проблема с входно-изходните точки на Поморие в посока Бургас и Слънчев бряг. И общината и Пътната агенция са на мнение, че входовете на града са изключително опасни и натоварени, особено през летните месеци.” Това обяви пред журналисти, кметът на Поморие, Иван Алексиев.

По думите му, предстои местната администрация да се запознае с възможностите за финансиране. „Не визирам само Оперативната програма „Транспорт”, но и Фонда за регионално развитие, който разполага с 500 млн . лева. Имахме поредна работна среща преди няколко дни. Обходихме и цялото трасе по обходите на Поморие, които са приоритет и за нас, и за Агенция „Пътна инфраструктура”, допълни Алексиев.

След проучвания пък в Ахелой ще се прави подлез на мястото на светофара. Мястото не било подходящо за изграждането на пасарелка , както обявиха по-рано от община Поморие. Оттам са на мнение, че подлезът ще бъде по-удобен вариант за жителите на градчето. „Инфраструктурният  проект  и тук ще е готов за следващия летен сезон”, уточни  Иван Алексиев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук