21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Поморие се включи в инициативата „Ден без асансьори”

Забавни стикери, разлепени днес на автобусните спирки на градския транспорт в Поморие и в дворовете на детските градини и училища в града, приканват и окуражават хора, които нямат време за спорт, да бъдат физически активни в ежедневието си.

В обществените сгради и институции са разпространени материали, които информират гражданите за ползите за здравето от ходенето пеш, използването на стълби или друг вид физическа активност в рамките на 30 минути на ден.

DSC01710-MediumВ събитието се включват хора, компании и институции от десетки европейски държави, като символично се затварят асансьорите и ескалаторите и канят всички да изберат стълбите. Целта на това събитие е да привлече общественото внимание върху значението на физическата активност за здраве и да покаже, че за да се движим и бъдем активни не е необходимо да отделяме време и средства. През 2015 година близо 300 000 българи избраха стълбите, вместо асансьора, а посланик на инициативата бе Кристалина Георгиева.

В Поморие, акцията се организира от Община Поморие, в партньорство със сдружение „BG Бъди активен”, координатор на европейската кампанията NowWeMOVE за България. Всички дейности, част от „Ден без асансьори”, са доброволни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук