15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Поморие се побратимява с о-в Бали

С традиционния удар на гонг беше открит Деня на Индонезия в Поморие. Старт на представянето на индонезийската култура и традиции в Гранд Хотел Поморие дадоха посланикът на Индонезия у нас Н.Пр. Бунян Саптомо и кметът на морския град Иван Алексиев.

Впечатлен от крайбрежието на Поморие посланикът е предложил о-в Бали да се побратими с морския град.

Индонезия беше представена в Поморие с традиционни танци, кухня и батик. Танцов състав „Очарователните рози  на архипелага” към посолството на Индонезия у нас очарова публиката в балната зала на комплекс „Атриум” на Гранд Хотел Поморие.

Екзотиката на индонезийската кухня беше представена в три основни ястия: пиле с къри, пържен ориз и зеленчукова салата с фъстъчен сос.

Преди това гостите имаха възможност да разгледат фотоизложба- „ Индонезия- през обективите на членове на Сдружение Приятели на Индонезия – НУСАНТАРА : ДАЛЕЧ ОТ ОЧИТЕ – БЛИЗКО ДО СЪРЦЕТО”.

Посланик Саптомо откри изложба- батик на Златка Бобева. Батикът е традиционно индонезийско изкуство, зародило на о-в Ява и е признато от ЮНЕСКО като приноса на Индонезия в световната култура.

Представителите на бизнеса, културата, образованието и медиите имаха възможност да се запознаят отблизо с икономиката, културата и туризма на Индонезия.

Посланик Саптомо и представителите на Сдружение Нусантара изказаха специални благодарности на изп. директор на Гранд Хотел Поморие Бисерка Хънкова за перфекното домакинство и прекрасната обстановка за провеждането на Деня на Индонезия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук