15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Поморие със заявка за силен туристически сезон

Международното туристическо изложение „Вашата ваканция” бе поредната възможност пред Община Поморие да се представи като предпочитана туристическа дестинация. Това бе тринадесетото издание на изложението като участие тази година взеха над 65 български общини.

Поморие

Участието на Общините Поморие, Руен и Айтос бе на общ щанд в рамките на проект: „Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”. Под мотото „Виж и разкажи”, експерти в туристическия бранш и огромен брой посетители, се запознаха с природните и културни забележителности на региона.

През втория ден от изложението се проведе и презентация на многообразните му туристически ресурси и възможности за почивка. Участие в нея взеха ръководителят на проекта Соня Енилова, началникът на отдел „Управление на проекти” Георги Петков и представители от трите общини. Прожектиран бе филм на тема „Балнео и СПА туризъм”, със заглавие  „Палитра от хармония и здраве”, изготвен специално по проекта.

Паралелно с участието в туристическата борса „Вашата ваканция”, в периода 25 – 27 април, се организира експедиентски тур. Над 30 души –  експерти по туризъм и журналисти, се запознаха с възможностите за СПА и уелнес туризъм, които Поморие предлага. Освен специализираната болница за калолечение и хотелите със СПА услуги, те посетиха и античната куполна гробница, музея на солта, резервата „Стари поморийски къщи” и дегустираха поморийско вино.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук