24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Поморие със стратегия за развитие на селските райони

Кметът Иван Алексиев и над 50 представители на стопанския, нестопанския и публичния сектор участваха в информационната конференция в гр. Каблешково. На срещата бе представен проекта на Община Поморие за изготвяне на стратегия за местно развитие на селските райони.

Участниците получиха информация относно мерките и дейностите от отделните оперативни програми, които могат да бъдат включени за финансиране в стратегията за местно развитие, която предстои да се изготви през следващите месеци с активното участие на всички заинтересовани страни.

Целта на информационната кампания е да се популяризира подхода ВОМР (Водено от общностите местно развитие) и да се разяснят правилата, по които ще се изготвя стратегията за местно развитие.

Информационните мероприятия ще продължат и през следващата седмица, като всеки който иска да допринесе за изготвянето на стратегията със своя идея, може да го направи на някое от предстоящите събития или като изпрати своето предложение по електронна поща на: [email protected]
Проектът се изпълнява съгласно Договор за безвъзмездна финансова помощ РД50-174/07.12.2015 г. по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук