13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Поморие с нови помещения за арест

Обновените арестни помещения и модернизирания фасаден облик на сградата на Районно управление “Полиция” – Поморие бяха представени днес на нарочна тържествена церемония с участието на Областния управител на Бургас област –  Константин Гребенаров, Кмета на Община Поморие – Иван Алексиев, районния прокурор Емануил Манев и Началниците на Районните управления в Бургас – град.

Лентата на арестинте помещения, изградени по европейски изисквания и стандарт прерязаха Директорът на Областна дирекция на МВР – Бургас – Комисар Милен Димитров и Началникът на крайморското управление – главен инспектор Атанас Чапаров. С тържествени думи към присъстващите се обърна кмета на Община Поморие, който благодари на полицейските служители за отличната работа, като декларира безрезервната подкрепа на местната власт и в следващи начинания, важни за полицейската дейност.

Комисар Милен Димитров поздрави гостите с тържествения повод, като изрично наблегна на факта, че при обновяването на арестните помещения е търсена точността на детайла. Новите арести са съобразени с изискванията на Европейския съюз за поносими човешки условия за пребиваване на задържаните, като са оборудвани с подово отопление, автоматични прозорци, здрави врати и видео наблюдение, т.е. обезопасяването им е направено така, че задържаните да не могат да се самонаранят. Директорът на ОДМВР – Бургас благодари на изпълнителят, реализирал проекта за обновените арестни помещения – Михаил Спасов, който е и изпълнител на ремонтните действия за арестите в РУП – Царево, които предстои да бъдат финализирани до дни и на ремонта на новата сграда на РУП – Приморско, за което бе удостоен с почетен плакет преди седмица.

За освещаване на новите арестни помещения и фасадата на сградата на Районно управление “Полиция” – Поморие, отец Нено от храм „Света Богородица” – Поморие извърши тържествен водосвет, като с китка здравец благослови присъстващите, молейки се за благоденствие и безинцидентно ползване на обновената придобивка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук