8.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Поморие с приз за иновации и добро управление

С работата си, насочена към успешното прилагане на принципите за добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добрите практики при изпълнението на публични политики, община Поморие ще получи европейския приз „Етикет за иновации и добро управление на местно ниво”.

Призът е част от стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Той разглежда доброто управление като многостранна концепция, обединяваща 12 принципа, насочени към демокрацията, човешките права и върховенството на закона. Община Поморие е сред администрациите, които спазват всички тези принципи, заради което получава одобрение за присъждане на Етикета.

Кандидатурата на общината обхваща периода от началото на 2012 г. досега, като беше попълнен еталон за самооценка по 12-те принципа с приложен доказателствен материал за тяхното прилагане по всички показатели. Кандидатурата на община Поморие беше разгледана и оценена от Комисия от независими експерти, определена от Съвета по децентрализация на държавното управление към Министерски съвет и назначена със заповед на министъра на регионалното развитие, който е и председател на Комисията.

„Етикетът за иновации и добро управление на местно ниво” ще бъде връчен на кмета Иван Алексиев на официална церемония на 14 октомври 2013 г. Срокът на валидност на приза е до 2015-та година.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук