14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Поморие чества 24 май, отдавайки почит към светите братя

С почит и уважение към хората, посветени на мисията да градят духовния облик на страната и града ни, Поморие отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

По традиция, честването на 24 май започна с възхитително шествие на учители и възпитаници от местните детски градини и училища. Десетки жители и гости аплодираха преминаващите усмихнати редици, а главната пешеходна улица се оказа тясна за поморийски деца и таланта им.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Под звуците на Общинския духов оркестър с диригент Ангел Панцирков, пpедcтaвитeлните блoкове стигнаха до площад Св. Св. Кирил и Методий с маpшoвa cтъпкa и високо вдигнати трибагреници. В последвалата богата концертна програма, организирана от Общински детски комплекс – Поморие, се изявиха танцьорите от Мажоретния състав при читалището, КСТ „Блясък“ и ДФТА „Раковина“. На външната сцена на НЧ „Просвета 1888“ се представиха и чаровните изпълнители от ОДЗ „Детелина“ и ЦДГ „Веселушко“.

„Днешният ден не е само дата, в която почитаме делото на светите братя Кирил и Методий и техните ученици, 24 май показва усилията на един народ, стремящ се към духовност, към изкуство и култура.“, каза кметът на община Поморие Иван Алексиев в началото на своето празнично слово. Той поздрави всички присъстващи и пожела на съвременните будители здраве и творчески сили: „Нека продължим заедно напред по пътя, водещ ни към светли бъднини!“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук