8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Поморийската беседка впечатли посетителите на туристическото изложение във Велико Търново

За десети път във Велико Търново се откри Международното туристическо изложение “Културен туризъм”. Най-мащабният форум в България в дните от 18-ти до 20-ти април акцентира върху проблемите, развитието и перспективите на културния туризъм. Чуждестранни участници от над 12 страни и български общини, НПО, културни институти и фирми от туристическия сектор и свързаните с него отрасли представят своя потенциал за развитие на туризма. В тазгодишното юбилейно издание на “Културен туризъм” се представят над 30 общини, между които и Община Поморие, в партньорство с общините Айтос и Руен. Участието на трите общини на общ щанд е в рамките на проект: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Посетителите на международната борса през първия ден се запознаха със забележителностите на трите общини чрез презентационни филми за Музея на солта, за уникалните културно-исторически забележителности на Поморие, за архитектурно-етнографския комплекс „Генгер” в Айтос, за автентичните кукерски игри в община Руен. Богатите информационни материали привличаха все повече посетители на щанда, който представлява поморийската беседка на фона на морето.

В първия ден на форума, в залата за дискусии, с огромен интерес се изгледа презентацията за 18-тия конгрес на Европейската СПА асоциация, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и Община Поморие. Зам. министърът Иво Маринов представи домакинството на страната ни в този конгрес като най-значимото събитие за 2013 г., което ще насочи вниманието към България като дестинация, предлагаща целогодишен, висококачествен, разнообразен и конкурентен медикъл спа и спа и уелнес продукт. От името на община Поморие Диана Апостолова разказа за специфичните природни дадености на Поморие, като предпочитано място за отдих и лечение, за целогодишен оздравителен туризъм. Посочи , че още древните траки и римляни са използвали лечебната сила на калта и са наричали Поморие „свещено място”. И сега Поморие е най-големият калолечебен център на морския бряг, с доста медикъл и спа програми и спа и уелнес продукти.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук