14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Поморийци обраха наградите на ретро парада

Успешно се проведе първият ретро парад в Поморие, в който участваха 46 превозни средства от цялата страна. Най-старият автомобил се оказа Форд Т от 1910 г., собственост на Тодор Деляков от Поморие, който заслужено спечели голямата награда. Сред другите ретро автомобили се отличиха Рено Монастела от 1930 г. и Триумф Кабриолет от 1949 г. Наредени бяха на централния площад в Поморие американски, руски, френски и чешки коли, които  направиха парадна обиколка из града.

С най-голяма колекция DKW мотоциклети се изяви Митко Янев от Поморие, който получи голямата награда.

На ретро парада в Поморие присъства и един от легендите -варненецът Николай Колев /Бижуто/. Заслужено наградата за авто клуб получи Варненския клуб.

Всички участници получиха плакети от кмета на община Поморие Иван Алексиев, който даде и големите награди, като с гордост призна, че съвсем заслужено те са спечелени от поморийци.

В ретро парада най-младият участник беше 8-годишният Румен Деляков от Поморие, а сред най-възрастните- Светослав Боснов от Бургас с Мицубиши Колд 800 от 1959 г.

Председателят на Клуб Авто-Мото Ретро Димо Джамбазов  каза, че това е първият по рода си парад в Поморие и се надява да стане традиционен, защото желание има и от двете страни – от страна на Община Поморие и на ретро клуба. „Ретро автомобилът е като отлежало вино – от висока класа и със стил”, завърши председателят на клуба.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук