12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Пораженията в Царево след надовдненията – над 1 млн. лева

На стойност над едни милион лева са щетите в община Церево. Комисията, която описва повредите от наводненията ще приключи работа до края на деня, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев. Нанесените поражения от предходното наводнение през септември са били на по-малка стойност – 350 000 – 400 000 лева.

Царево

Въпреки, че и за тях има изпратено искане до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии превод на средства няма. На въпрос как се справят при тази ситуация и особено и ако сега не получат пари кметът на Царево каза, че възстановяването на общината ще е за сметка на планираните капиталови разходи.

„Справяме се сами. С подръчни материали, с много лишения, с отстъпване от строителната програма, за сметка на възстановяване на това, което е унищожено. Това, което ще направя за община Царево е, че една част от планираното по строителната програма за общината няма да се случи, за да възстановя щетите. Ако се случи това да получа пари ще реализираме капиталовата програма, ако ли не тези планирани обекти по програмата няма да се случат ”, каза Лапчев, цитиран от Агенция „Фокус“. 

Той посочи, че основните поражения по инфраструктурата са в планинския район на общината, при устията на реките и при деретата,там където има водосбор. Високите вълни в комбинация със силния вятър също са нанесли поражения по инфраструктурата и в пристанището.Кметът припомни, че най-голямото количество дъжд се е изсипало именно в община Царево, където валежите са били над 200 литра на кв. м.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук