24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Несебър ще бори горските пожари по проект

ДФ „Земеделие” одобри проект на Община Несебър по Мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности ” от „Програма за развитие на селските райони 2007-2013”. Проектът е със заглавие „Прилагане на ефективни инструменти за превенция на горските пожари в община Несебър” и включва дейности по изграждане на два броя изкуствени водоизточници за опазване на горите от пожари, три броя временни наблюдателни противопожарни пунктове (кули) и закупуване на оборудване за противопожарни депа и защитни средства.

Изкуствените водоизточници ще бъдат ситуирани съответно в землището на гр. Свети Влас, м. „Касада Саръгьолджук“ и гр. Несебър, м. „Баира“, като вместимостта на всеки един е 2х48м3. Наблюдателните противопожарни пунктове (кули) ще се изградят в землището на с. Гюльовца, м.“Курията“, гр. Свети Влас, м.“Касада Саръгьолджук“ и гр. Обзор, м. „Иван Баир“.

 Проектното предложение е на стойност 269 353,12 лв. с ДДС и предстои сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ между община Несебър и ДФ „Земеделие”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук