11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Поредна победа за поморийския отбор по футбол

Отборът на ОФК „Поморие” гостува на ОФК „Сливен” и победи с 2:0. Нашият отбор имаше превъзходство от началото на срещата над отбора на домакините и установи трайно надмощие в играта. В седмата минута, след нарушение срещу Стефан Стаматов във наказателното поле, бе отсъдена дузпа в наша полза, която за съжаление бе пропусната от Диян Лефтеров.

Добрата игра на ОФК „Поморие” през първото полувреме бе потвърдена с два гола в 33-та и 36-та минута. Автори на попаденията бяха Стефан Стаматов и Александър Иванов с глава. Второто полувреме продължи с превъзходство на нашия отбор, но до нов гол не се стигна.

Със спечелилите 3 точки отборът на ОФК „Поморие” остава начело в класирането. Младите, но опитни футболисти на треньора Малин Орачев се сработиха бързо и след 5-ия кръг делят първото място с ФК „Марица” Пловдив в югоизточната трета дивизия с актив от 12 точки, след 4 победи и само една загуба.

„В Поморие интересът към футбола възкръсна” – така вестник „Черноморки фар” озаглави статията си, посветена на победата на ОФК „Поморие” над отбора на ФК „Асеновец 2005” на 01.09.2014 г.

„Стадионът отново се пълни с хора, след като отборът с името на града се завърна във „В” група. На последното домакинство срещу „Асеновец” например имаше близо 1 000 зрители. Най-доволен от инфарктния успех с 2:1 остана кметът Иван Алексиев, който приветства бурно победния гол на Любомир Божинов от фаул в последната минута. Градоначалникът има запазено място на централната трибуна. Фактът лесно се обяснява със статута на клуба като общински. Именно управата се нагърби да финансира и възроди футбола в градчето на 20 км от Бургас“, пише изданието.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук