12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Вижте щетите от пороите в Бургаско /СНИМКИ+ВИДЕО/

Поройните дъждове в Бургаско взеха трета жертва. Жена на около 80 години се е удавила от придошлата вода в двора на къщата й. Тялото й е било открито о съседи. На място са пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията. До този момент водното бедствие в областта е отнело три човешки живота. Възрастен мъж загина в село Полски извор, а друга жена се удави в дома си Черни връх. Жители на селото съобщават и за втори човек в неизвестност. 

Голяма част от селата в общините Камено, Айтос и Средец остават без ток и към този час на деня. Затворени са пътища от третокласната пътна мрежа в цялата област. Сериозни щети по пътната инфраструктура са нанесени по отсечката Бургас – Средец, където има разрушени мостови съоръжения. Блокирано е и движението в района на река Ропотамо по основната отсечка Бургас – Царево.

Бедственото положение в община Камено все още е в сила. Частично такова е обявено и в община Бургас. От общината съобщиха, че е мобилизирана цялата налична техника. Десетки къщи и дворове са наводнени. По-рано днес учебните занятия бяха отменени в село Равнец и кв. „Горно Езерово“.

Снимка: Facebook/ Щофьори Бургас

Сложна остава обстановка в Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково и южните квартали на Бургас. Мобилизирана е цялата налична техника. Наводнени са десетки села и в общините Созопол, Царево, Карнобат и Приморско.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук