12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Посещение на посланика на Чешката република в Царево

Кметът на Община Царево прие чешкия посланик Павел Вацек, който бе на опознавателна визита в Царево. Той запозна госта си с проектите, по които работи общината, тъй като акцент от програмата бе организирана среща с чешки фирми и експерти от общината за обсъждане на актуалните водни и туристически проекти, както и предстоящият сезон и сигурността и безопасността на чешките туристи. Както и предни лета и тази година посолството на Чехия командирова консулски служител в Бургас, който ще бъде на разположение на туристите.

„Ние ценим и уважаваме всички туристи, които посещават Община Царево и нашата най-важна цел е да осигурим техния комфорт. Надяваме се да продължим да бъдем желана туристическа дестинация за чешките туристи.” каза кметът Георги Лапчев, като заяви, че ще информира посолството за всички по-сериозни инциденти с чешки граждани.

„Българското Черноморие е интересно, както за чешките туристи, така и за чешките фирми. Надявам се за добър и безпроблемен сезон. Благодаря Ви за тази среща и се надявам и занапред да работим заедно!” заяви на свой ред чешкия посланик Павел Вацек.

На срещата с представителите от водния сектор присъстваха Н.Пр. Павел Вацек, Милан Яндера, консул на ЧР, г-н Иван Бакърджиев и г-н Патрик Цислар, представители на фирма Витковице, г-н Иван Биденко – представител на фирма Environment Commercе, както и експерти от общината. Чешките фирми имат интереси към проектирането, кандидатстването и  изграждането на такъв тип съоръжения във водния сектор. Обсъждаха се и възможностите за бъдещо сътрудничество в тази сфера.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук