18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Посланикът на Казахстан откри в Несебър изложба

Посланикът на Казахстан  Темиртай Избастин откри в Несебър изложба, която показва достиженията на една от най-големите държави в света и нейните традиции. Високият  гост беше на посещение в Несебър по покана на кмета на града на ЮНЕСКО Николай Димитров и със съдействието на „Алианц България Франция Елзас 2012“, с президент Веселин Кошев.

Изложбата „Съвременен Казахстан” разказва за една страна, която е политически, икономически и културен феномен. Страната се развива в бързи темпове във всички сфери, заяви посланик Темиртай Избастин. През 2017 г. в столицата Астана ще се проведе голямо международно изложение .

Изложбата нарекохме „Съвременен Казахстан”, защото тук показваме част от културата на tazi strana, нейното израстване за тези 20 години –  от както Kazahstan е независима държава. Тук показваме новата столица Астана, която буквално за тези 15 години придоби нов облик, с интересна архитектура. Тук е показан също нашия регион, нашият бит.”, заяви посланикът

Посланикът е стар приятел на Несебър. Той е посещавал града на ЮНЕСКО във връзка с детските фестивали, които се провеждат там и в които участват деца от Казахстан.

Идеята за гостуването на изложбата е на кмета на Несебър Николай Димитров.

Несебър вече се превръща в дипломатическо средище, след посещението на 12 посланици през лятото и с гостуването сега на посланика на Казахстан. Очаква се в града  да бъдат открити търговски представителства и почетни консулства.

На сбогуване посланикът на Казахстан получи картина с изглед от Несебър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук