7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Последни приготовления за СТРАНДЖА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ – АХТОПОЛ!

Няколко дни преди дългоочакваната дата 16 април на второто издание на спортно-туристическия празник СТРАНДЖА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ, в морския град Ахтопол кипи трескава подготовка. Трасетата за бягане и колоездене са почти напълно маркирани, разпределени са конкретните задачи между организаторите, инструктират се доброволците, подготвя се района на старт/финала.

Събитието е част от кампанията на сдружение Зелена Странджа за по-широко представяне на възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа планина и се организира съвместно с Община Царево.

В рамките на двата почивни дни 16 и 17 април са предвидени предизвикателства и развлечения сред природата за любители на спорта и туризма от различни възрасти и с различни възможности. В съботния ден по-екстремно ориентираните ще предпочетат да преминат с колело или да пробягат специално избраното 30 километрово трасе по горски пътища през неповторимата странджанска гора, красивата река Велека и живописния морски бряг. Други ще изберат по-краткия 9-километров маршрут за бягане, а трети ще се насладят на приятна 10 километрова разходка по морския бряг до устието на река Велека и обратно.

На 16-ти април ще има още една допълнителна атракция – разходка с лодка в залива на гр. Ахтопол.

В неделя ще се повтори пешеходния преход по същия маршрут за тези, които не са успели да се включат предния ден. Каяците също ще бъдат на разположение и през двата дни.

Знаем, че за всички нас най-голямата награда е времето, прекарано сред природата, но все пак като на състезание, за най-бързите сме предвидили специални награди. Те са осигурени от спонсорите на събитието – хотел Невен в гр. Ахтопол, хотел Агата бийч в гр. Ахтопол, магазин Ритони Спорт, верига магазини Велозона, МотоУни – оторизиран сервиз на МАЗДА в гр. Бургас, Куайсер Фарма (Допелхерц).

Какви ще бъдат големите награди:

– за първо място в бягането на 30 км – ваучер за уикенд за двама в хотел Невен, гр. Ахтопол;

– за първо място в бягането на 9 км – ваучер за уикенд за двама в хотел Агата Бийч, гр. Ахтопол и бутилка вино;

– за първо място в колоезденето на 30 км – автобагажник за 3 бр. велосипеди ВЕРОНА от сервиз Мото Уни – Бургас.

Предметни награди са предвидени за победителите в спортните дисциплини до трето място, мъже и жени от Община Царево, магазини Велозона и Ритони Спорт.

Предметни награди, осигурени от Допелхерц ще бъдат разиграни на томбола между всички участници в спортните дисциплини и пешеходния преход на 16 април.

Всички участници в празника СТРАНДЖА БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ ще получат специално изработени, гравирани дървени медали и бъфчета (кърпи/шалчета) за глава.

Очакваме ви! Емоциите са гарантирани

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук