15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Посрещат новите депутати с филм за Ченгене скеле

Документалният филм, който разказва историята на рибарското селище Ченгене скеле чрез личните истории на неговите обитатели, вече е готов и е на път да се окаже една от изненадите в първия работен ден на новоизбраните депутати от 43-ото Народно събрание, съобщава 24 часа.

Екипът, който включва режисьорът Георги Дюлгеров, сценаристът Георги Ингилизов и операторът Христо Димитров – Хиндо, смята да поръча 240 копия от „Знаеш ли, бедни ми рибарю“. ченгене скелеТе ще бъдат отнесени в парламента от представители на Ченгенето – един от най-известните хора от бранша Димитър Янчев и Стоян Проданов, който е бивш депутат.
Филмът спечели субсидия от 5000 лв. след като кандидатства по Правилника за съфинансиране на културни проекти към Община Бургас.

Факт е, че сумата не стигна доникъде, довършихме работата с помощта на много съмишленици и приятели, бензинът, с която ходихме десетки пъти до селището не го смятаме въобще, казват авторите.
Търсенето на средства обаче продължава, те са необходими за копирането на продукта и представянето му пред максимално широка аудитория.

Идеята на авторите е да покажат как изглежда култовото селище през четирите сезона, какъв е реалният живот на неговите истински обитатели и по този начин да съдействат за решаването на „брадясалия“ проблем със статута. 44 години след създаването си „Ченгенето“ съществува полулегално.

Със своеобразната промоция на лентата в парламента създателите и героите на филма искат да напомнят на депутатите за презизброрните им обещания. Представители на няколко различни политически сили по време на кампанията определиха проблемите на рибарската общност като свой приоритет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук