12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Посрещат първите туристи в Слънчев бряг с кръшни хора

Най- големият ни летен курорт Слънчев бряг посреща утре- 24 април, първите си туристи за сезон 2013. Точно в 12 часа пред хотел Флора ръководството на „Слънчев бряг” АД ще посрещне своите гости по стара българска традиция- с добра дума, хляб и сол и кръшни хора. С пристигането на гостите от Съюза на пенсионерите в Австрия, Слънчев бряг приема едно ново предизвикателство- да отговори на повишените европейски изисквания в областта на туризма.

Общо 15 000 австрийски пенсионери на средна възраст 70 години ще посетят най-големия ни туристически комплекс през април и май на 2013 и 2014 г.  Австрийските пенсионери са с високи претенции за удобство, лукс и комфорт в обслужването. 

Австрийските пенсионери сами финансират своето пътуване до България. Целият им престой в Слънчев бряг им струва 750 евро. Средната пенсия в Австрия е 950 евро. Очакванията са само от наставянето като приходи в курортния комплекс да постъпят 1.5 млн. евро. Според изчисления на организаторите общата икономическа полза от пребиваването им у нас ще  възлиза на 4.4 млн. евро, в които са включени полетите, настаняването и храненето, екскурзиите и допълнителните обороти.  А чрез различни публикации в австрийските медии допълнителните ползи ще възлизат на 5 млн. евро

35 специално обучени екскурзоводи –българи, ще представят страната на възрастните австрийски туристи. Пакетът с мероприятия включва пътуване  до Котел и Жеравна, целодневен тур “Созопол-Ропотамо“, посещение на Бургас, екскурзия до солниците на Поморие и дегустация в избата на „Черноморско злато“. Всеки четвъртък австрийските гости ще посещават бургаската опера, където специално за тях ще бъде изнасян тържествен концерт.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук