16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Посрещнаха първия градски автобус на Автогара „ЮГ“

От днес, 6 декември, автобусите от обществения транспорт вече спират на обновената Автогара Юг. Тя и пространството около нея са цялостно реконструирани със средства по проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

На новата спирка ще взимат и оставят пътници микробусите с номера 1 и 2, както и автобуси с номера 4, 8, 15 и 211. Успешно и безаварийно обслужване на маршрутите пожелаха днес зам.-кметовете Красимир Стойчев и Руска Бояджиева, директорът на „Бургасбус“ Петко Драгнев, директорът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев и директорът на ОП „Туризъм“ Роселина Димитрова.

Обновената Автогара Юг също е в завършен вид и скоро ще отвори врати за всички бургазлии и гости на града. Тя е важна част от новата транспортна схема на Бургас заради своята интермодалност. Това означава, че този терминал дава възможност на хората да изберат различни начини за придвижване и осигурява връзка със съответните превозни средства.

Автогарата е в непосредствена близост до ЖП гара и Морска гара. Оттук минава и линия 15, която стига до Летището. През Автогара Юг минава също така новата Бърза автобусна линия, пресичаща града от край до край. На това място тя се свързва с други обслужващи линии, обхващащи периферни райони на Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук