16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Поставиха Кели в памет на бебето Краси, прегазено в Крушевец

На пътя Бургас-Малко Търново, в с. Крушевец, беше поставена днес фигурката на малката Кели, която ще предупреждава шофьорите да намаляват скоростта в населеното място. Инициативата на Фондация ”Безопасни улици от Валя” е в памет на прегазената преди две години 11-месечна Краси. Граничният полицай Костадин Стоянов, който връхлетя дрогиран върху тротоара и уби на място Краси, получи 7 години затвор.

В небето полетяха балони в памет на убитото на пътя дете. На откриването на фигурката на Кели присъстваха майката и бащата на Краси, Нонка и Красимир. След трагедията те намериха сили да продължат напред и вече се радват на новородената си дъщеря Мария.

През Крушевец минава международния път за границата с Турция при Малко Търново. Веднага след трагедията в селото са поставени четири легнали полицаи, за да се намали скоростта на автомобилите.

Парите за Кели са осигурени от тазгодишното издание на благотворителния концерт “ Глас към небесата“ . В Бургаски регион фигурките на пресичащото дете са вече три и са поставени пред пешеходни пътеки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук