12.6 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Поставят еднотипните павилиони в Слънчев бряг, показаха мострите

  Бордът на директорите на „Слънчев бряг“ АД определи цените, на които ще бъдат продавани новите, еднотипни павилиони в курорта. Най-малките павилиони от 2 квадрата ще струват 8 500 лв., за 7 кв.м ще се плаща 10 300лв., а  за 10 кв. м. цената е 11 800 лв..След няколко съгласувания с главния архитект на Несебър е определена схемата, където ще бъдат поставени обектите. Собствениците им ще плащат наем на акционерното дружество, съответно от 250 лв. на кв.м. и 350 лв. на кв.м., в зависимост от тава дали павилионът е на централна алея или в покрайнините на курорта. „От тук нататък всеки павилион, който е различен от показаните, трябва да се знае, че е незаконен“, обясниха от дружеството.

Според Мария Михалева- изпълнителният  директор на дружеството, павилионите няма да бъдат повече от 80 на брой. В тях ще се продават само сувенири, плажни атрибути, вестници и промишлени стоки.

В същото време продължава акцията по събарянето на незаконните обекти в курорта. То върви бавно, тъй като в много от случаите има обжалване от страна на собствениците им. Така че до началото на сезона едва ли ще могат да бъдат изчистени грозните бараки.

В отговор на нападките, че се махат павилиони, а в същото време се поставят нови, от ръководството на Слънчев бряг обясниха, че курортът не може да остане без абсолютно никаква търговска дейност. Идеята е обаче павилионите да бъдат далеч по-малко на брой, да бъдат еднотипни и в тях да се продават предимно сувенири и вестници. „Наистина искаме да предадем един по-нормален и по-европейски вид на курорта. Ясно съзнаваме факта, че тези обекти не са най-доброто и не създават най-добрия имидж, но са необходимост и се търсят, както от крайния клиент, така и от инвеститорите“, каза Михалева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук