21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Поставят още камери за видеонаблюдение в Слънчев бряг, първите чартъри са в края на март

В Слънчев бряг ще бъдат монтирани допълнителни камери за видеонаблюдение на потенциални места за извършване на престъпления, за да се гарантира безопасността на туристите. Това стана ясно по време на провелия се в Бургас Национален съвет по туризъм.

Златко Димитров- изп. директор на "Слънчев бряг"АД
Златко Димитров- изп. директор на „Слънчев бряг“АД

Имаме над 330 камери, 60 от които са с висока резолюция. Тази година с допълнителните места, които ще обезопасим говорим за една инвестиция в порядъка на 55 000 лв.” , заяви Златко Димитров- изп. директор на „Слънчев бряг”АД

Министърът на туризма в служебния кабинет Стела Балтова ще настоява кметовете на морските община да засилят мерките за сигурността на туристите, като поставят мобилни камери в морските градове. В Бургас например в момента работят около 400 камери, като до края на годината те ще станат 600. По време на Националния съвет по туризъм стана ясно още, че в морските ни курорти освен български ще има и чужди полицаи.

Стела Балтова - служебен министър на туризма
Стела Балтова – служебен министър на туризма

„Освен редовните служители на МВР, ще има и смесени мобилни екипи с Чехия, Унгария и Полша, които допълнително да усилят възможностите за осигуряване на спокойно протичане на летния сезон, посочи министърът на туризма Стела Балтова

За сигурността на туристите трябва да заработи и Единната система за туристическа информация и регистър за настаняване, за да може в реално време да се свържат регистрите на хотелите с полицията. Тази система обаче няма да заработи и това лято. Първите чартъри с туристи са  в края на март.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук