20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Постоянен арест за иранец, задържан с над 3 кг. опиум

Иранският гражданин Сирус Рушан, задържан с над 3 кг. опиум ще остане задържан под стража. Апелативен съд – Бургас потвърди определението на ОС – Ямбол с което му е наложен постоянен арест.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 07.02.2017 г., около 09.00 часа на ГКПП Лесово с товарен автомобил с влекач, марка „Волво FН12“ с иранска регистрация и полуремарке към него без надлежно разрешително е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България 3158 грама високорисково наркотично вещество – опиум. За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 15 години лишаване от свобода.

По време на днешното заседание в Апелативен съд – Бургас стана ясно, че наркотикът е бил разпределени в 33 бр. правоъгълни пакети обвити в прозрачно фолио на различни места в товарния автомобил. Според показанията на един от свидетелите в хода по проверката мъжът се опитал да убеди разследващите, че пакетите били по –малко, като написал върху страничния капак на кабината на автомобила  числото 22. По –късно пред същия свидетел иранският гражданин обяснил, че има деца в Германия, които да храни. Обвинението пледира за потвърждаване на мярката за неотклонение, а защитата настоя за по-лека.

Въззивният състав прецени, че към настоящия момент няма основания за промяна на мярката за процесуална принуда и потвърди обжалваното определение. По делото са събрани многобройни гласни, писмени и веществени доказателства, извършена е и експертиза, от които може да се направи обосновано предположение, че Сирус Рушан е пренесъл високорисковия наркотик, мъжът няма адрес в България и опасността да се укрие е реална, тежестта на наказанието само по себе си представлява представлява мотив за отклоняване от наказателно преследване.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук