11 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Постъпиха над 30 бургаски идеи за конкурса “Блумбърг”

Над 30 любопитни идеи на бургазлии, които да участват в конкурса „Блумбърг” са получени до момента, съобщиха от пресцентъра на общината. Предложения могат да се подават до 15 декември, припомнят оттам.

Кметът Димитър Николов благодари на всички, които отговориха на призива му и изпратиха своите идеи за конкурса на фондацията. Сред тях има изключително оригинални предложения, за които той се надява да привлекат вниманието на журито.

Всеки, който има иновативно предложение, може да го изпрати на [email protected] в оставащите дни. Така Бургас ще има по-голям избор и възможност да избере идея, с която да кандидатства за финансиране в конкурса.

Преди това всички предложения ще бъдат представени на обществено обсъждане, което ще се организира от Общината.
В конкурса на “Блумбърг” действително няма строги изисквания за вида и обхвата на проектите, но погледът към досега одобрените показва, че рядко печелят такива, свързани с подобряване на инфраструктурата.

Със собствени сили и с възможностите на оперативните програми на ЕС, Бургас ще продължи да търси начини да подобрява през следващите години своята инфраструктура. Затова нека бургазлии наистина развихрят фантазията си и да предложат в свободен текст идеи, които не биха хрумнали на никой друг.

Припомняме, че кметът Димитър Николов обеща финансова награда за най-креативните проекти. Дори и да не бъдат одобрени от Фондация „Блумбърг“, ще се търси начин те да бъдат реализирани в нашия град.  Тук можете да си припомните условията на конкурса и кои проекти са били одобрени в САЩ при предишното му издание.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук