14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Потвърдиха ареста на двама разследвани за наркотици

 

Апелативен съд – Бургас не уважи жалбата на Слави Тодоров и на Слави Узунов срещу наложената им мярка за неотклонение задържане под стража и потвърди ареста им. Тодоров е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 25.10.2014 г. на адрес в квартал „Меден рудник“ държал с цел разпространение амфетамин 122,305 гр. на стойност 3669,15 лв.и 1,202  гр. метаафетамин на стойност 30,0 5 лв., без да има необходимото за това разрешително.

 

наркотици

На Узунов е повдигнато обвинение за това, че на 25.10.2014 г. е държал с цел разпространение в лек автомобил „Нисан“ 47,785 гр. коноп на стойност 286,71 лв., а у себе си 19,652 гр. метаамфетамин на стойност 491,30 лв., без необходимото за това разрешително. Те са задържани под стража с определение на Окръжен съд – Бургас от 27.10.2014 г. Двамата обжалват този съдебен акт с искане да им бъде постановена по-лека мярка за неотклонение.

 

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас се противопостави на искането и предложи мярката за неотклонение да бъде потвърдена. Той посочи, че двамата са разследвани за тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години и с глоба. Според държавния обвинител задържането им под стража е обосновано с достатъчно доказателства за тяхното авторство на престъплението, за което са привлечени да отговарят.

Прокурорът обърна внимание, че Тодоров е осъждан за същото престъпление, а настоящото деяние е сторил в изпитателния срок на друга присъда. Узунов е разследван за извършване на кражба. Прокурорът коментира, че твърдяното от Тодоров влошено здравословно състояние може да се установи с лекарска комисия от Затворническа болница, но тава не е поискано.

 

Двамата защитници на Тодоров намират задържането му за незаконосъобразно, тъй като липсвали данни подзащитният им да е извършил престъпление. Те смятат, че режимът в ареста ще затрудни начина на живот, който той спазва, заради сериозно заболяване. Според защитниците на Узунов няма аргументи, обосноваващи опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление. В подкрепа на твърдението си те посочиха чистото му съдебно минало и наличието на семейство, за което се грижи.

 

Апелативен съд – Бургас като се запозна с обжалвания акт, с представените доказателства и със становищата на страните, намери жалбите за неоснователни и не ги уважи. Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук