11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Потвърдиха ареста на обвиняем за държане на наркотици с цел разпространение

Апелативен съд – Бургас потвърди наложената на Иван Хаджииванов мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че е държал с цел разпространение около 40 гр. метаамфетамин и около 20 амфетамин.

Съд

На 03.11.2014 г. Окръжен съд – Сливен е взел спрямо Хаджииванов мярка за неотклонение задържане под стража. Той обжалва този съдебен акт с молба мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека – домашен арест.

Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас пледира съдът да не  уважава жалбата. Прокурорът посочи, че са налице всички предвидени от закона предпоставки за задържането на Хаджииванов под стража. Събраните доказателства обосновават предположението, че той е автор на тежко умишлено престъпление, което е сторено при условията на опасен рецидив. Държавният обвинител намира за реална опасността той да се укрие или да извърши друго деяние. Според прокурора доводите, че има постоянен адрес и трябва да се грижи за свой родител, не мотивират подобно искане.

Защитникът на Хаджииванов помоли съда да измени мярката за неотклонение, тъй като подзащитният му трябвало да се грижи за болната си майка. Обвиняемият заяви, че не вижда причина да стои в ареста и с какво би възпрепятствал разследването, ако бъде поставен под домашен арест.

Апелативен съд – Бургас след като обсъди представените по делото материали и заявените от страните становища, намери, че не са посочени нови обстоятелства, които да обосновават изменение на мярката за неотклонение и не уважи жалбата.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук