24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Потвърдиха: Влакът в Хитрино се движел с превишена скорост

Товарният влак, който дерайлира на гара Хитрино, се е движел с по-висока от разрешената скорост, показват данните от скоростомерната лента на локомотива, съобщи Дарик радио. Към момента обаче не може да се каже дали това е причината за тежкия инцидент, защото трябва да се направят обстойни огледи и на железния път.

„Данните за движението на товарния влак показват, че се е движел с висока скорост”, каза директорът на специализираното звено за разследване на произшествия и инциденти в железопътния транспорт Бойчо Скробански.

Той обаче уточни, че не може да се направи категоричен извод, че това е причината за инцидента. „Всичко това е въпрос на изследване. Не може човек да отсече и да каже, че това е причината“, заяви той.

„Вариантите могат да бъдат в най-различно естество, тъй като в самия процес участват освен подвижен състав, още железопътна инфраструктура, сигнализация, контактна мрежа. Всичко това са части от елементите, свързани с експлоатацията на един влак“, обясни той.

Версиите за инцидента към момента са много и те ще могат да се потвърдят или отхвърлят едва след като започнат реалните следствени действия на място.

„Все още се изчаква пожарната да преточи цистерните и ние да започнем да работим. Районът все още е под сериозен риск. Версиите ще са много. За да започнем да ги изчистваме една по една, трябва да започнем да работим. Да имаме достъп до всички елементи“, поясни Скробански.

Източник: dariknews.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук