12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

 Потвърдиха задържането под стража на разследван за отвличане

Бургаският апелативен съд не уважи жалбата на Стойчо Радев и го остави в ареста

Припомняме, че на 11.12.2015г. Окръжен съд –Бургас измени мярката на Радев от „домашен арест“ в „задържане под стража“. Определението бе постановено, след като съдът уважи искане на Окръжна прокуратура-Бургас и измени наложената мярка. Аргументите на държавното обвинение се базираха на постоянните нарушения на Радев, който излизал от дома си без необходимото разрешение от Прокуратурата.

Стойчо Радев е привлечен като обвиняем на 08.10.2015г., затова че заедно с още двама души на 04.10.2015год. около 18.00ч. в гр.Бургас, в района на железопътна гара, в съучастие с Недко Койчев, като съизвършител, отвлякъл 29-годишен мъж. За извършване на деянието те използвали лек автомобил, с който откарали отвлеченото лице в къща, намираща  се в село Оризаре, общ. Несебър. Там в съучастие с трети мъж – Ангел Тръпчев, противозаконно лишили от свобода отвлечения, като го затворили в къщата и в продължение на три дни няколкократно му нанасяли побой.

С Определение от 09.10.15 год. Окръжният съд е наложил спрямо тримата обвиняеми мярка за неотклонение „домашен арест“.

Днес представителят на Апелативна прокуратура се противопостави на подадената жалба, като я обяви за неоснователна. Прокурорът бе категоричен, че предходната съдебна инстанция правилно е изменила мярката за неотклонение на Радев в по-тежка. Той се позова на  множеството регистрирани случаи на нарушаване на домашния арест, които органите на МВР са установили. При едно от тях Радев е извършил престъпление, тъй като е  управлявал МПС без да има това право. Позовавайки се на този факт, прокурорът  заяви, че ако обвиняемият не бъде задържан под стража бил могъл да извърши друго престъпление.

Апелативният съд се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Радев да остане в ареста. Определението на съда е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук