10.4 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Потвърдиха присъдата на Стоян Кусев

Бургаският апелативен съд е потвърдил присъда на Окръжен съд –Бургас, с което на Стоян Кусев е постановено наказание – „лишаване от свобода“ за срок от 12 години. Кусев е признат за виновен за това, че на13.08.2015г., около 21,30 ч., в гр. Поморие, е умъртвил умишлено мъж, като му нанесъл удар с нож в областта на корема – престъпление по чл.115, вр. чл.36, вр. чл.54, вр. чл.58а, ал.1 от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Кусев трябва да изплати на близките на пострадали сумата от 150 000лв., представляваща неимуществени вреди за претърпени страдания.

Кусев и пострадалият се познавали от преди инцидента. На горепосочената дата двамата се намирали в питейно заведение, където заедно с още хора употребили алкохол. Скарали се. Тогава Кусев ударил пострадалия, в резултат от това той паднал на пода. Инцидентът бил прекратен от посетители на заведението. След това, Кусев отишъл до близкия магазин и застанал до входа му. Малко по-късно пострадалият се отправил към същия магазин да си купи цигари. Двамата пак се скарали, като намесата на мъж излязъл  от търговския обект прекратила разпрата. Кусев и пострадалият се отдалечили на няколко метра, когато Кусев извадил нож и наръгал с него пострадалия в корема. Пострадалият се свлякъл на земята, като в последствие починал на път за болницата.

Към момента на извършването на престъплението подсъдимият Кусев е бил осъждан. Решението на Апелативен съд –Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук