8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Потвърдиха 10-годишната присъда на пиян шофьор, убил трима на пътя

Апелативният съд в града потвърди 10-годишна присъда на пиян шофьор, убил трима души на пътя. Това съобщиха пресцентъра на Апелативен съд – Бургас. 10-години наказание лишаване от свобода ще търпи 37–годишният Николай Николаев от гр. Търговище за причинена по негова вина катастрофа, довела до смъртта на трима души.

Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата на ОС Сливен, с която Николаев е признат за виновен. На 03.2013 г. на около 4 км от с. Тича, общ. Котел, в посока гр. Котел, при управление лек автомобил „Хюндай” в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта си от 2.48 промила Николаев навлязъл в насрещната лента за движение със скорост около 104 км/ч. и се блъснал челно в автомобил „Фолксваген голф“. Вследствие на пътния инцидент са загинали водачът Иван И. на 59 г., съпругата му Ненка. И. на 57 г. и Назиф. Х. на 20 г., пострадал е и 36-годишен пътник в колата- всички са село Тича, община Котел.

Мъжът е многократно наказван по административен ред за извършени от него нарушения на правилата за движение по пътища- основно за шофиране след употреба на алкохол, управление на автомобил с превишена скорост над 21 до 30 км/час и за неспазване на задължението за използване на предпазен колан. Случаят е квалифициран като особено тежък, поради което Николаев е осъден на 10 години затвор и е лишен от правото да управлява МПС за срок от 12 години.

Съдът е определил наказанието да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим в затворническо общежитие от „открит” тип. С решението си въззивният състав е изменил частично присъдата, като приспада от срока на наложеното на Николаев наказание лишаване от право да управлява МПС времето, през което е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 02.03.2013 г. до привеждане на присъдата в изпълнение. Решението подлежи на обжалване и протестирате пред ВКС.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук