13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Потопете се в магията на Стария Бургас този понеделник

Изложбата, събрала  най-красивите бургаски сгради, ще бъде представена на 9-ти май от 17:00ч. в галерия-музей „Георги Баев” при вход свободен

Ако сте мечтали поне за миг да се потопите в магията на Стария Бургас, можете да го направите на 9-ти  май от 17:00ч. в галерия – музей  „Георги Баев“. На тази дата  ще бъде представена изложбата „Класическият Бургас”, събрала архивни и съвременни  фотографии на 10 от най-красивите сгради, проектирани от западноевропейски възпитаници. Експозицията разкрива както романтичния облик на града от първата половина на XX век, така и историята на създателите на класическата бургаска архитектура. Сред техните имена личи това на италианеца Рикардo  Тоскани, както и на първата жена архитект в България Мария-Луиза Досева – Георгиева.

Идеен автор на експозицията е Митко Иванов, познат с многобройните си документални изследвания за морския град. Изложбата се осъществява със съдействието на евродепутата от Реформаторски блок Светослав Малинов, народния представител от РБ в 43-то НС Костадин Марков,  общинските съветници от РБ в ОбС-Бургас: д-р Георги Митев, Тошко Иванов и Станимир Апостолов. „Класическият Бургас”  е жест към жителите на града за Деня на Европа – 9 май. Тя е първата стъпка към създаването на туристически  маршрут „Старият Бургас”, за който  депутатите и общинските съветници на Реформаторския блок поеха ангажимент  през октомври миналата година.

На откриването на изложбата „Класическият Бургас” са поканени кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков и изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук