12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Поход за свободата в Бургас

Инициативата ще се проведе в над 30 града в целия свят, както и в шест български града, с което хиляди хора ще кажат НЕ! на съвременното робство – трафика на хора. Инициативата в България се организира от Фондация А21 и Местните комисии в София, Бургас, Сливен, Велико Търново, Монтана и Пазарджик.

Походът ще популяризира нова гореща телефонна линия за сигнали за трафик на хора – 080020100. Горещата линия се избира безплатно от всички стационарни и мобилни телефони в рамките на България и европейските страни.

На 17 октомври /събота/ от 11.00 часа Походът тръгва от площад „Кирил и Методий”, ще премине през общината и ще се отправи през ул. Богориди до Морската градина. Млади хора, ученици и студенти, ще вървят мълчаливо, в дълга колона по един като символ на крачките, които извървяваме към съзнателния избор и свободата, към помощта и подкрепата за човек, подчинен и експлоатиран от друг човек.

Пред Общината ще се изпише новата телефонна линия и ще се раздават печатни материали, информиращи гражданите за престъплението трафик на хора. Събитието се организира със съдействието на СОУ ”Кирил и Методий”, преподаватели от средните  и висши училища в града.

 

           

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук