17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Почернени родители искат бързи присъди за убийци на пътя

Ефективни присъди и по бързо правораздаване за убийците на пътя. За това настояват от Фондация „Безопасни улици от Валя” и близки на прегазени на пътя деца, които се събраха на мирен протест пред Съдебната палата в Бургас. Делата се точат с години, а през това време шофьорите, отнели човешки живот, продължават да бъдат  зад волана.

„Има смърт на пътя, а няма отнета книжка , отговорът е – няма отнета книжка, защото съдът не се е произнесъл да каже, че има виновен, споделя Мария Димитрова от Фондация „Безопасни убили от Валя”

За справедлив процес и тежко наказание настоява Красимир Кънев, бащата на 11- месечната Красимира, която бе премазана от автомобила на граничен полицай в село Крушевец. Инцидентът стана в началото на месец септември миналата година. Пет месеца по-късно, окръжната прокуратура в Бургас внесе в съда обвинителния акт срещу граничния полицай Костадин Стоянов. Магистратите определят трагичния инцидент като „особено тежък случай”.

Оказа се, че шофьорът е бил пиян и дрогиран. Има наличие на алкохол и на марихуана, по данни на лабораторията, казва Красимир Кънев- баща на убитата на пътя Красимира

На днешния протест  беше и бабата на убитата на пътя Антоанета Димитрова. 18-годишното момиче бе положено в ковчега на 11 януари 2014 година… с абитуриентската си рокля. Делото все още не е влязло в съда. Има само експертиза, която показва, че шофьорът не е карал с висока скорост.

От 120 км. го направиха на 55 км. защото води много дела, той е милионер, работи в кметството, защо ги държат такива, кара и кола в момента не му вземаха и книжката понеже не бил пиян, плаче Мария Христова – баба на убитата на пътя Антоанета

Подписката с искания за по бързо правораздаване ще бъде изпратена до правосъдното министерство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук